Visie en werkwijze

In mijn begeleiding ga ik uit van mijn psychologische kennis en ervaring. Ik werk niet op voorhand vanuit een bepaalde theorie of methodiek, maar kijk naar wat nodig is om de persoon verder te helpen. Ik maak gebruik van verschillende werkzame methoden en strategieën uit meerdere therapeutische en coachingsstromingen. Zoals ontspanning, mindfullness, visualisaties, NLP, cognitieve therapie, energetische psychologie, relatietherapie (EFT concept) en loopbaanbegeleiding.

In mijn visie zijn mensen zelf het meest deskundig over hun leven en alle antwoorden zijn opgeslagen in onszelf. Daarom werk ik graag met interventies die de eigen kracht en potentieel versterken en belemmeringen zichtbaar maken en opruimen. In mijn aanpak krijgt het “onbewuste” een grote rol. Door stil te staan bij hoe iemand een probleemsituatie ervaart en helder te krijgen wat iemand denkt, voelt en ervaart in die situatie spreek ik de totale mens aan, en niet slechts het rationele. Mijn ervaring is dat dit vaak verrassende nieuwe inzichten oplevert en ruimte biedt om wezenlijke veranderingen te realiseren.

Vragen, onderwerpen die in mijn aanpak altijd wel aan de orde komen:
– Wat zou je anders willen, wat heb je daarvoor nodig?
– Hoe ervaar je je huidige situatie precies? (gedachten, gevoelens, gedragingen, zintuigen)
– Wat houdt je tegen om het anders te doen?
– Is er sprake van een patroon (komt je “probleemervaring” ook in andere situaties je bekend voor)
– Wie ben je, wat zijn je overtuigingen? Waar ga je vanuit? En, wat brengt je dit?
– Veranderingswerk: we gaan aan de slag: we blikken terug op (positieve of minder positieve) ervaringen in het verleden en koppelen deze aan hoe je nu in het leven staat / wilt staan.

Wat levert het op
– Je komt weer helemaal in je kracht en ervaart weer zelfvertrouwen in situaties waarin je vroeger uit balans was.
– Een tot nu toe onbegrepen en steeds terugkerend vervelend gevoel wordt geheeld/doorbroken, waardoor je meer ruimte en nieuwe energie ervaart om dingen anders te gaan doen.
– Conflicten (ook in jezelf) komen in een ander daglicht te staan, ineens lukt het om constructief te zijn.